Maistuisiko mehevä porkkanapannari? Tässä pannukakussa on osa jauhoista korvattu kaurahiutaleilla, rasvana on käytetty rypsiöljyä ja maidon tilalla kaurajuomaa. Makeutta ja mehevyyttä pannariin tulee porkkanasta. Astetta terveellisempi pannukakku on helppoa, hyvää ja edullista arkiruokaa, joka maistuu ainakin meidän perheessä kaikille.
Arkena on jatkuvasti sama ongelma: mitä tänään ruuaksi? Usein on sen verran kiirekin, ettei mitään kovin ihmeellisia kokkailuja kerkiä virittelemään. Porkkanapannari on siitä mainio arkiruoka, että se on nopea valmistaa ja siihen on tarvittavat ainekset lähes aina kotona.
Tavallinen pannukakku on mielestäni jälkiruuan veroista, mutta kun pannariin piilottaa porkkanaraastetta, kaurahiutaleita, kaurajuomaa ja rypsiöljyä, saa astetta terveellisemmän version. Se käy hyvin arkiruuasta. Porkkanapannukakku on helppo tehdä, maksaa vain muutaman euron, maistuu herkulliselta ja täyttää mukavasti vatsaa.
Sain inspiraation pannukakkuun alunperin Homevialaura-blogin pinaattipannaripostauksesta. Olen tehnyt pannaria useita kertoja Lauran pinaattipohjaisella ohjeella: taikinaan laitetaan porkkanaraasteen sijaan 150 grammaa pakastepinaattia. Pinaattipannarikin on hyvää – kokeile ihmeessä myös sitä!
Viime aikoina olen tehnyt pannarista porkkanaversion, koska meidän perheessä nuoret tykkäävät porkkanasta enemmän kuin pinaatista. Ja tuleehan porkkanasta kaunis kullankeltainen värikin pannariin. Alkuperäisen ohjeen mukaan taikinaan laitetaan oliiviöljyä, mutta itse olen käyttänyt kotimaista rypsiöljyä.
Paistan pannarin yleensä uunipellillä, mutta nyt meitä oli vain kaksi syöjää, joten tein taikinaa vajaan annoksen ja paistoin sen laakeassa, isohkossa uunivuoassa. Alla olevasta ohjeesta tulee pellillinen sopivan ohutta pannaria.
Pirteä porkkanapannari
- 3 kananmunaa
- 7 dl kaurajuomaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- ½ dl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
- 2 isoa porkkanaa
Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi, mieluummin hienoksi kuin karkeaksi. Hieno raaste ”sulautuu” paremmin taikinaan ja siitä tulee enemmän mehevyyttä.
Riko kananmunat kulhoon ja lisää muut ainekset. Sekoita taikina sauvasekottimella tasaiseksi. Anna levätä vähintään 30 minuuttia.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai isoon vuokaan.
Paista kypsäksi +225-asteessa n. 30-40 minuuttia.
Anna pannarin vetäytyä ennen tarjoilemista. Suoraan uunista otettuna pannaria on vielä vähän ”mössöytyvää” ja sitä on vaikea leikata.
Nauti pannari haluamallasi tavalla. Oma suosikkini on raikas ja täyteläinen mustaherukkahillo.
Vinkki
Nappaa tästä myös ohje näppärään aamujuomaan -> Kiireaamujen pelastaja: superhelppo smoothie
Pitää kokeilla 🙂
Kokeile ihmeessä! Itse tykkään sekä pinaatti- että porkkanaversiosta. Ja voisihan tuohon kaikenlaista muutakin upottaa, esim. omenaraaste ja kaneli voisivat sopia hyvin.