Parhaat pikkuleivät uuteenvuoteen

Maailman parhaiden pikkuleipien resepti on kulkenut matkassani teinivuosilta saakka. Kirjoitin ohjeen silloin muistiin ja olen säilyttänyt sen visusti kaikki nämä vuodet. En tiedä, kuka on nimennyt pikkuleivät maailman parhaiksi, mutta varsin osuvan nimen hän on keksinyt.

Olen leiponut näitä pikkuleipiä kymmeniä tai satoja kertoja elämäni aikana ja yhä vain ne sulavat suussa. Herkulliset, makeat ja mureat pikkuleivät  sopivat mihin tahansa kahvipöytään tai juhlaan rippijuhlista syntymäpäiviin ja ylioppilasjuhliin. Maailman parhaat pikkuleivät on kestosuosikkini ja ne keräävät kehuja, kenelle tahansa niitä tarjoilenkaan.

Välillä menee pitkä tovi, etten leivo niitä. Mutta sitten löydän pikkuleipien reseptin taas uudestaan, ja voi, että ne maistuvat hyviltä! Leipomiseen ei tarvita mitään ihmeellisiä aineksia, joten tarveaineet löytyvät lähes aina kaapista.

Nyt ajattelin naputella salaisesta ohjeestani varmuuskopion tänne ja jakaa sen samalla teille. Salainen se ei enää siis ole, mutta jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, vai mitä? Tuunasin pikkuleivät uudenvuoden kunniaksi hieman juhlavammiksi ja lisäsin niihin bling-blingiä hopeisilla koristerakeilla.

Tavallisesti leivon maailman parhaat pikkuleivät ilman koristeita. Silloin painan pallot haarukalla litteämmäksi, jolloin pikkuleipiin tulee kiva viivakoriste. Maun kannalta ei ole suuremmin merkitystä, käyttääkö koristerakeita vai ei.

Käytin pikkuleipiin Dr. Oetkerin Silver-koristerakeita, joita löytyy monen tavallisen ruokakaupan tai marketin hyllyltä.

Maailman parhaat pikkuleivät uudenvuoden asussa:

200 g voita tai margariinia

200 g sokeria (n. 2,4 dl)

1 munankeltuainen

2 rkl siirappia

5 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

Lisäksi:

Koristerakeita

Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munankeltuainen ja siirappi. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja kääntele jauhoseos taikinaan.

Leivo taikinasta tankoja ja palastele ne yhtä suuriksi paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. Kaada koristerakeita lautaselle ja kierittele taikinapallot rakeissa. Aseta pallot tasaisin välein leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paina ne litteämmiksi, ½-1 cm paksuisiksi kekseiksi.

Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin keskitasolla noin kahdeksan minuuttia. Anna jäähtyä ja rapeutua ennen tarjoilemista.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *