Sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä
Aurinkovoiteiden käyttö on itselleni olennainen osa ihonhoitoa, enkä voisi kuvitellakaan oleskelevani auringossa suojaamatta ihoani. Testailin tämän kesän aurinkovoiteita Kroatian paahtavan auringon alla. Vinkkaan tässä postauksessa muutamia tuotteita, joihin tykästyin. Pätevillä aurinkovoiteilla voit suojata ihoasi, estää sen palamista, vähentää ihosyövän riskiä ja torjua ihon ennenaikaista vanhenemista, veltostumista ja ryppyjä.
Palasimme juuri lomareissulta Adrianmereltä, jossa lämpötila keikkui kaiket päivät +30-asteessa. Aurinko oli polttava ja porotti täydeltä terältä aamusta iltaan. Olimme suuren osan ajasta meren äärellä, teimme pitkiä kävelylenkkejä ja uimme paljon. Sain siis reippaan annoksen UV-säteilyä päivittäin ja pääsin testaamaan aurinkovoiteita otollisissa olosuhteissa.
Ihoni on vaalea ja palan herkästi. En rusketu koskaan kahvipavuksi, enkä sitä haluaisikaan, mutta päivetyn vähitellen, kun olen maltillisesti auringossa. Nyt voin ylpeänä todeta, että ihoni ei punoittanut tai palanut reissun aikana kertaakaan. Olen tyytyväinen mukaan ottamiini aurinkosuojiin ja haluan vinkata sinulle muutamia hyviksi havaitsemiani tuotteita.
Tarpeeksi suurten suojakertoimien käyttäminen on parasta anti-age-hoitoa – ellet sitten suojaudu vaatteilla tai pysyttele pois auringosta.
Kun suojaat ihosi, voit nauttia kesästä ja auringosta hyvillä mielin. Tässä omat vinkkini.
Tuotelinkit löydät postauksen lopusta.
Kosteuttava Suoja kasvoille
Avènen hajusteeton aurinkovoide kuivalle ja herkälle iholle tuntuu kasvoilla ihanan ravitsevalta ja pehmeältä. Voiteessa on samettinen koostumus, joka ei jätä ihonpintaa kiiltäväksi eikä tuki ihohuokosia. Kasvoille ja kaulalle tarkoitettu voide levittyy näkymättömästi ja suojaa ja kosteuttaa kuivaa ihoa. Voiteen suojakerroin on 50 ja se suojaa UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Pieni purkki kulkee kätevästi mukana eikä paina paljoa.
Avènen aurinkosuojat ja muut tuotteet ovat tunnettuja laadukkuudestaan ja puhtaudestaan. Tuotteiden pohjalla on Avène Thermal Spring Water -lähdevesi ja sen ihoa rauhoittavat hiven- ja kivennäisaineet. Tuotteissa vältetään allergisoivia ainesosia ja turhia säilöntäaineita.
Näppärä, sävytetty aurinkosuojapuikko kesämenoihin
Mádaran Pro-Active-aurinkosuojapuikosta tuli kertaheitolla yksi luottotuotteistani. Puikko on kätevän kokoinen ja mahtuu vaikka taskuun. Suojaa on helppo sipaista iholle milloin ja missä vain. Mineraaliaurinkosuojapuikko on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja siinä on tehokas aurinkosuoja UVA- ja UVB-säteilyä vastaan, suojakerroin on 50.
Suojapuikon sisältämät keramidit sekä mustakuminan ja tyrnin antioksidanttipitoiset öljyt auttavat kosteuttamaan ihoa. Voiteessa on kevyt nuden sävy, joka sulautuu iholle huomaamattomasti ja antaa kasvoille pientä lisäpäivetystä. Sitä voi levittää puhtaalle iholle tai kosteusvoiteen päälle ja lisäillä pitkin päivää tarpeen mukaan. Voide tuoksuu herkulliselta ja sopii kaikille ihotyypeille.
Luonnollinen, tehokas mineraalisuoja vartalolle
Alga Maris mineraaliaurinkosuoja vartalolle on koostumukseltaan miellyttävän kevyt. Voide levittyy helposti, imeytyy nopeasti ja suojaa ihoa tehokkaasti UVA- ja UVB-säteilyltä. Se sisältää kosteuttavaa sheavoita ja luomukookosöljyä ja tuntuu iholla ihanan ravitsevalta. Tuoksu on mukavan mieto ja kevyt. Suojakerroin on 50.
Tuotetiedoissa sanotaan, ettei voide jätä ihoa valkoiseksi. Oman kokemukseni mukaan voiteesta jää iholle hienoinen vaalea säväys, etenkin, jos sitä levittää reilulla kädellä, kuten kuuluisi tehdä. Tämä on tyypillistä fysikaalisille aurinkosuojille, jotka muodostavat ihon pinnalle UV-säteilyä heijastavan kalvon imeytymättä ihoon. Ne sopivat herkkäihoisille ja alkavat suojata auringolta heti levityksen jälkeen.
Heleä säväys kasvoille
Favoran heleyttävä BB-voide suojaa ihoa UVA- ja UVB-säteilyltä, tasoittaa ihon sävyä ja häivyttää ihon pikkuvirheitä. Iho näyttää kauniilta, kevyesti päivettyneeltä ja luonnolliselta. Jopa mies kommentoi, että ihoni näyttää heleältä ja sileältä, varsinkin ikäisekseni. Tykkään erityisesti tuotteen monikäyttöisyydestä: saan kasvoille samasta purkista kosteutusta, suojaa ja väriä. Se on näppärää etenkin lomalla ja matkoilla.
Voidetta on vain yksi sävy, joka sopii valmistajan mukaan useimmille ihonsävyille. Voidetta voi käyttää yksinään tai meikkivoiteen alla, suoraan puhtaalle iholle levitettynä tai seerumin/ seruumi-voideyhdistelmän päälle. Itse levitän alle yleensä kosteuttavan voiteen.
Suojakerroin on 30, mutta olen todennut sen riittävän hyvin. Useimmat käyttämäni kosteusvoiteet ja meikkipohjat sisältävät aurinkosuojan, joten ne antavat kasvoille lisäsuojaa. Kovassa auringonpaisteessa käytän myös hattua ja lieri suojaa jonkin verran kasvoja.
Favoran voide sisältää ihoa kosteuttavaa betaiinia ja vahvistavaa ja hoitavaa E-vitamiinia. Voide on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa ja se on hajusteeton. Voide sopii myös vegaaneille, sillä se ei sisällä eläinperäisiä aineosia.
Tinkimätön suoja pysyy pitkään ja kestää vettä
Tutustuin Riemann P20 -aurinkosuojiin ensimmäisen kerran viime kesänä. Hämmästyin siitä, kuinka tehokkaasti ne suojaavat herkästi palavaa ihoani. Oli selvää, että halusin pakata tällekin matkalle mukaan P20-aurinkotuotteen, jossa on suojakerroin 50.
Olen kova uimaan, joten P20 sopii minulle kuin nenä päähän. Tuote on erittäin vedenkestävä ja pysyy iholla pitkään. Vaikka käyn välillä uimassa, ihoni ei ala punoittaa auringossa. Suoja tuntui matkalla pysyvän iholla käytännössä koko päivän, aamukymmenestä iltakuuteen. Aurinkosuojan vedenkestävyys on todettu tutkimuksissa, ja se on saanut Euroopan korkeimman vedenkestävyysluokituksen aurinkosuojatuotteille.
Läpikuultava ja kevyt tuote on helppo levittää spray-purkista iholle. Spray-levityksessä huono puoli on tosin se, että osa pisaroista tahtoo lentää ohi. Aine imeytyy nopeasti ja näkymättömästi. Kemialliset aurinkosuojat perustuvat siihen, että ne imevät UV-säteilyä itseensä ja muuntavat vaarallisen säteilyn turvalliseksi lämmöksi. Ne pitäisi levittää iholle 15-30 minuuttia ennen kuin altistaa ihon auringonvalolle.
Tätä suojaa olen käyttänyt vain vartalolle. Kasvoille käytän vain erityisesti niille kehitettyjä tuotteita, esimerkiksi tuolla edellä mainitsemiani.
Mikä suojakerroin?
Etelässä UV-säteily on voimakkaampaa, joten etelän lomilla käytän lähes poikkeuksetta suojakerrointa 50. Sitä suosittelevat myös ihotautilääkärit. Suojakerroin tarkoittaa, kuinka monta kertaa pidempään kyseisellä tuotteella suojattu iho sietää aurinkoa palamatta verrattuna suojaamattomaan ihoon. Korkeaa suojakerrointa kannattaa käyttää myös alkukesästä, kun iho ei ole tottunut aurinkoon tai jos ruskettuu huonosti ja palaa helposti, on hyvin vaalea- tai herkkäihoinen tai valoyliherkkä tai jos oleskelee ulkona pidempiä aikoja.
Korkea suojakerroin ei estä ruskettumista. Rusketus tulee näkyviin muutaman päivän kuluttua auringonotosta ja on pitkäkestoinen.
Tässä vielä lupaamani tuotelinkit, joita klikkaamalla pääset tutustumaan tarkemmin vinkkaamiini aurinkosuojiin:
- *Avènen hajusteeton aurinkovoide kuivalle ja herkälle iholle, SK50
- *Mádaran Pro-Active-aurinkosuojapuikko, SK50
- *Alga Maris mineraaliaurinkosuoja vartalolle, SK50
- *Favoran heleyttävä BB-voide, SK30
- Riemann P20 -aurinkosuoja, SK50
Kerron piakkoin myös matkavinkkejä Makarskan rivieralle. Sitä odotellessa voit lukea vaikkapa postauksen autoilustamme halki hurmaavan kauniin Slovenian. Se löytyy täältä. Viime kesän lomatunnelmiimme kodikkaassa vuokramökissä voit virittäytyä täällä.