Rimaseinästä tunnelmallinen tilanjakaja

Muutimme uuteen kotiin, jossa on vähemmän neliöitä ja huoneita kuin vanhassa kodissamme. Tarvitsimme varsinaisen makuuhuoneen lisäksi makuusopen ja työtilan, mutta ne piti ympätä samaan huoneeseen. Tilanjako-ongelma ratkesi rimaseinän avulla. Se osoittautui monin tavoin nappivalinnaksi. Lue tästä kokemuksiani ja katso vinkit.

Miten mahduttaa samaan huoneeseen makuusoppi ja työtila? Tätä pähkäilin kuukausikaupalla sen jälkeen, kun olimme ostaneet uuden kotimme.

Pyörittelin pohjapiirrosta ja kävin paikan päällä pohtimassa. Aluksi kaavailin huoneeseen kolmesta ovielementistä koostuvaa lasiseinää, joka kulkisi seinästä seinään ja jakaisi huoneen kahtia.

Suunnitelma tyssäsi siihen, että tilanjakaja piti saada tarkalleen tiettyyn kohtaan, jotta sänky mahtuisi sen toiselle puolelle. Pistorasia ja valaisinpistotulppa osuivat harmittavasti juuri tälle linjalle. Homma olisi mennyt liian hankalaksi ja kalliiksi, jos olisi pitänyt tilata sähköasentaja tekemään muutostöitä.

Huone on 12 neliömetrin kokoinen, joten ylimääräistä tilaa ei ole ja jokainen neliö on käytettävä tarkoin. Kaivoin esiin kakkossuunnitelmani, rimaseinän. Sellaisesta olin haaveillut jo pitkään ja nyt tuli oiva tilaisuus toteuttaa tuo haave.

Tuumin, että rimaseinä saa olla leveydeltään vajaa puolet huoneen leveydestä. Silti se jakaa huoneen kivasti kahteen erilliseen tilaan. Rimaseinäähän ei saa auki samalla tavalla kuin ovielementeistä muodostuvaa lasiseinää, joten sitä ei voinut siksikään laittaa koko huoneen levyiseksi.

Rimaseinä vie syvyyssuunnassa vähemmän tilaa kuin lasiseinä liukuovineen ja kiskoineen. Meidän rimaseinämme on syvyydeltään 70 milllimetriä. Rimojen väli on 40 millimetriä. Mietin myös muita vaihtoehtoja, mutta 30 mm tuntui liian tiheältä ja 50 mm liian väljältä.

Lämpöä, linjakkuutta, tunnelmaa

Rimaseinän sävyksi valitsin melamiinipintaisen vaalean tammen. Pähkäilin sävyä tovin, mutta lopulta päädyin tähän sävyyn, joka on hyvin lähellä lattian sävyä. Näin kokonaisuus on harmonisempi eivätkä eri sävyt hypi silmille tai tee huoneesta sekavan näköistä.

Tilasin rimaseinän asennuksineen Rimanseinäkaupasta. Mies olisi varmasti osannut asentaa sen itsekin, mutta meillä oli asuntokauppojen, uuden kodin muutostöiden, pakkaamisten ja muuton kanssa kädet täynnä töitä emmekä kaivanneet yhtään enempää.

Kokenut puuseppä asensi seinän sujuvasti reilussa tunnissa. Se kiinnitettiin kattoon muutamasta kohdasta ruuveilla ja lattiaan parilla liimatäplällä. Lattiaan ei missään nimessä saanut tehdä reikiä, sillä meillä on vesikiertoinen lattialämmitys.

Rimaseinästä tuli ihana! Olen todella tyytyväinen. Tammen sävyinen rimaseinä on upea, lämmin, tunnelmallinen. Se jakaa huoneen kauniisti kahtia mutta ei tee tilasta tukkoista. Rimaseinä on ilmava ja valo pääsee soljumaan nätisti rimojen välistä. Myös sähköjohto ja laturinjohto mahtuvat rimojen välistä, joten lataus onnistuu toiseltakin puolelta. Lisäksi  linjakas ja rytmikäs rimaseinä tuo huoneeseen selkeyttä ja korkeuden tunnetta. Se tekee huoneesta paljon viihtyisämmän kuin mitä se oli ennen rimaseinää.

Mitäpä tykkäät?

Lue myös nämä postaukseni ja katso vinkkini:

 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *