Taivaallisen hyvä puolukkamoussekakku

Kun haluat tarjota vieraille, perheellesi tai itsellesi jotain oikein hyvää, leivo pirteä puolukkamoussekakku. Se vie kielen mennessään. Taivaallisen hyvässä juustokakussa on herkullinen pohja, raikas, kuohkea täyte ja sopivasti makeutta ja mehevyyttä.

Tein puolukkamoussekakun ensimmäisen kerran vuodenvaihteessa. Vein kuohkean kakun vanhemmilleni tuliaiseksi kahvipöytään. Kakku oli kooltaan niin iso, että se riitti mainiosti kahdeksan hengen porukalle. Se oli menestys, kaikki kehuivat sitä.

Kirpeät, hapokkaat puolukat ja pehmeä, täyteläinen valkosuklaa ovat täydellinen makupari. Molempia tulee sekä täytteeseen että blondie-pohjaan. Kakku on raikas ja juuri sopivan, vaan ei liian makea. Tykkään myös siitä, että täytteeseen ei tarvita liivatetta.

Poimin puolukkamoussekakun ohjeen Yhteishyvän leivontaliitteestä ennen joulua ja laitoin talteen. Ensimmäisen kakun tein ohjeen mukaan, seuraavan vähän mukaellen. Vaikka ensimmäinen versio oli hyvää, se maistui minusta vähän turhan tuhdilta, joten kevensin ohjetta hieman.

Vaihdoin kuohukerman vaahtoutuvaan vaniljakastikkeeseen ja puolitin täytteen määrän, koska kahvi- tai teepöydässämme on harvoin  hirveän montaa syöjää. Jos haluat korkeamman ja komeamman kakun, tee täytettä tuplamäärä. Omasta mielestäni maku on tärkeämpää kuin ulkonäkö ja tämä vaatimattomampi kakkukin maistuu taivaallisen hyvältä. Taisi tulla paras juustokakku ikinä.

Leipomisessa on melko monta vaihetta, mutta kakku on helppo tehdä eikä siihen tarvita mitään kovin erikoisia aineksia. Tässä ohje:

Pohja

100 g valkosuklaata
100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl pakastepuolukoita

Täyte

1 dl puolukoita
100 g valkosuklaata
200 g / 1 rasia vaniljatuorejuustoa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Tee näin:

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen.

Paloittele pohjaan tuleva suklaa leivontakulhoon. Sulata rasva ja kaada se suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa sokeri ja muna seokseen. Sekoita jauhot taikinaan muutamassa erässä.

Kääntele jäiset puolukat taikinan sekaan ja kaada taikina vuokaan.

Paista pohjaa 175 asteen lämmössä n. 20 minuuttia. Se saa jäädä sisältä aavistuksen taikinamaiseksi.

Irrota pohja jäähtyneenä vuoasta. Pese vuoan reunat. Aseta jäähtynyt pohja takaisin vuokaan ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla.

Tee täyte. Sulata pilkottu suklaa varovasti mikrossa.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä muutama minuutti.

Sekoita sulatettu suklaa joukkoon. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Lisää puolukkasose ja sekoita.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa yön yli.

Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Nauti!

Saattaisit tykätä myös muista leivonta-aiheisista postauksistani, katso esimerkiksi nämä:

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *